18 Temmuz 2008 Cuma

KARIŞIK SEBZE HAŞLAMASI

Bu tarif rejimde olanlar veya sağlıklı beslenmek isteyenler için kalorisi az bir yemek. Yapımıda kolay sarımsaklı yoğurt ayrı bir tat veriyor.Şimdiden afiyet olsun.

MALZEMELER

2 adet kabak
2 adet orta bot patates
3 adet havuç
1/2 kg brüksel lahana

SOSU İÇİN

1/2 kg yoğurt
3 diş sarımsak
tereyağ

YAPILIŞI

Sebzelerin hepsini sırası ile yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Ezici ile ezerek tuz ve istenilen baharatlar varsa ilave ediyoruz. Tabağa alıp düzleştiriyoruz.(Arzu edilirse dondurma kaşığı ile toplar yapılıp tabağa alınabilir)

Servis yapılırken üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu ve kızmış tereyağı gezdirerek servis yapıyoruz.







Hiç yorum yok: