14 Ağustos 2008 Perşembe

FIRIN POŞETTE SEBZELİ TAVUK

Bir ara çok sık şekilde fırın poşette yemek yapardım, sebzeleri ve eti bir çırpıda pişirmek tencere yemeği yapmaktan daha kolay geliyor ayrıca sağlıklı buluyorum.

Malzemeler
2 adet tavuk budu (2 kişilik aileyiz:)
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
tuz ve çeşitli baharatlar
Sebzeleri küp küp doğrayarak geniş bir kaseye alıyoruz, tuzu ve baharatları ilave ediyoruz iyice harmanlıyoruz. Ayrıca kuru soğanda yakışıyor ama ben koymadım.
Tavuk butlarını tuz,kekik,kırmızı biberle sıvıyoruz.
Malzemelrin hepsini fırın poşetine dolduruyoruz,tavukların üste gelmesine dikkat ediyoruz,kızarması için. En son olarak biraz tereyağ ekledim. çok kuru ise az suda eklenebilir ama malzemeler su salıyorlar. poşeti kapayıp üzerine delikler açmayı unutmadan (bu iş zordur delikleri bıçakla açıyorum çok küçük olduğunda patlama ihtimali var,bir kere başıma geliyordu:) fırına yolluyoruz. 160 derecede 45 dakikada pişiyor.

SEBZELİ KUZU PİRZOLA

Bazen yemeklere ilginçlik bizden birşeyler katmaya çalışırız,bu yemektede biraz öyle oldu.. Tarifi okuyunca anlıyacaksınız ama sonuç mükemmel eşimde çok beyendi..


Malzemeler
1/2 kg kuzu pirzola
2 adet patates
2 adet havuç
1 çay br bezelye
1 adet kuru soğan
3 bağ taze soğan(bu benden:)
Yarım çorba kaşığı salça
Kafi miktarda sıvı yağ
Öncelikle tencereye biraz sıvı yağ koyuyoruz,ardından kuru soğanı küçük küçük doğrayıp ekliyoruz,salçasını ilave ediyoruz,havuç ve patatesi küçük küçük doğrayarak ekliyoruz biraz sıcak su da koyduktan sonra pişmeye bırakıyoruz. En son olarak haşlanmış bezelye ve taze soğanı ekleyerek birkaç taşım kaynatıyoruz. Tuzunu ilave ederek ocaktan alıyoruz.
İkinci olarakta eti hazırlamak için teflon tavaya az sıvı yağ koyup ısıtıyoruz. etleri hızlı ateşte pişiriyouz,kuzu eti çabuk pişer.
Son olarakta servis tabağına her ikisinide alarak sevdiklerimize ikram ediyoruz.Afiyet şeker olsun..