1 Ağustos 2008 Cuma

FIRINDA PATLICANLI KEBAP

Sizde benim gibi patlıcan hastasımısınız o zaman buyrun sizde deneyin..






Malzemeler

3 adet patlıcan
1/2 kg kıyma
1 domates
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
salça,tuz,k.biber

Yapılışı : Öncelikle iç malzemesini hazırlıyoruz, soğanları ince doğrayarak kıyma ile bir güzel pişiriyoruz,salça ve baharatını ilave ediyoruz.
İç malzeme pişerken patlıcanları uzunlamasına doğruyoeuz,az yağda teflon tavada kısık ateşte arkalı önlü kızartıyoruz. Kapak kapatırsanız çok iyi pişer.

Son olarak bir kat patlıcan arasına kıyma koyarak borcama diziyoruz. Üzerine dilimlenmiş domates ve doğranmış sarımsakları ekleyerek fırında onbeş dk. pişiriyouz. Biraz su ve salçayı karıştırıp gezdiriyoruz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba canim;patlican kebabin gercekten cok lezzetli gorunuyor. patlicanlar teflonda pisirince iyice pisiyormu. normalde cok yag cekiyor. ama pismezse de esim sevmiyor. teflonda deniyecegim bende mutlaka. ayrica ramazan sofran da cok guzel gorunuyor ama ben en cok masa ortun ilgimi cekti. kenarlardan sarkmadan ortada olmasi cok hos olmus.