14 Ağustos 2008 Perşembe

SEBZELİ KUZU PİRZOLA

Bazen yemeklere ilginçlik bizden birşeyler katmaya çalışırız,bu yemektede biraz öyle oldu.. Tarifi okuyunca anlıyacaksınız ama sonuç mükemmel eşimde çok beyendi..


Malzemeler
1/2 kg kuzu pirzola
2 adet patates
2 adet havuç
1 çay br bezelye
1 adet kuru soğan
3 bağ taze soğan(bu benden:)
Yarım çorba kaşığı salça
Kafi miktarda sıvı yağ
Öncelikle tencereye biraz sıvı yağ koyuyoruz,ardından kuru soğanı küçük küçük doğrayıp ekliyoruz,salçasını ilave ediyoruz,havuç ve patatesi küçük küçük doğrayarak ekliyoruz biraz sıcak su da koyduktan sonra pişmeye bırakıyoruz. En son olarak haşlanmış bezelye ve taze soğanı ekleyerek birkaç taşım kaynatıyoruz. Tuzunu ilave ederek ocaktan alıyoruz.
İkinci olarakta eti hazırlamak için teflon tavaya az sıvı yağ koyup ısıtıyoruz. etleri hızlı ateşte pişiriyouz,kuzu eti çabuk pişer.
Son olarakta servis tabağına her ikisinide alarak sevdiklerimize ikram ediyoruz.Afiyet şeker olsun..

Hiç yorum yok: